Sorme uhisvalu

Mul on raske hingata. Virvendusarütmia on nii paljude aspektidega haigus ja vahest noorematel inimestel pole selgeid haiguslike põhjusi, vaid on südame nn elektrisüsteemi häire ja sellisel korral tromboosi riskid on madalad.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere. Olen 14 aastane neiu. Tegin 26 august väljas tööd ja astusin naela otsa, nüüd on mu jalg paistes.

Paistetus ei lase mul nüüd korralikult kõndida. Õnneks nael ei läinud läbi jala, ainult ots läks sisse. Naer oli roostene.

Kadakakreem 100ml lihasvalude ja…

Mis aitaks paistetuse vastu? Kas peaks pöörduma arsti juurde et ta mu jalga vaataks? Palun pöörduge esimesel võimalusel arsti juurde, te olete saanud tõenäoselt põletiku mustast naelast. Tromboosi ma küll ei kahtlustaks. Parimaga Dr. Kaljusaar Küsimus nr 87 Olen le lähenev naine, alati olnud terve ja tegus.

Koray Avcı - Sorma (Akustik)

Mul ei ole mingeid tõsiseid tervisemuresid, kuid viimasel ajal paneb veidi muretsema see, et vasakus jalalabas on tekkinud mingi kummaline tuimus-nagu oleks jalg surnud. Varem läks see üle, nüüd on püsivalt mingi piirkond kergelt häiritud ja see justkui laieneks.

Ning üldse nagu vasak kehapool oleks kuidagi nõrgem. Mida teha, kuhu pöörduda. Selliste mittespetsiifiliste kaebustega, mida ei saa seostada tromboosiga, pöörduge kindlasti perearsti poole. Kaljusaar Küsimus nr 86 Tere! Umbes paar nädalat tagasi muutusid mu jalasääred valulikuks ja kangeks, nüüd peaaegu nädal on jalasääred üsna turses, raskus ja valu jalgades, taldades, õhtul eriti, kuid tunnen ka valulikkust käelihastes.

  • Mazi vietnamist liigeste eest
  • Tonsilliidi haiged polved
  • Arvustused Kirjeldus Kadakakreem sobib eriti hästi alaseljavalu, seljavalu, õlavalu, lihasvalu leevendamiseks reuma ja artriidi korral ning toimib ka ideaalse spordikreemina enne pingutust lihaste soojendamiseks ja peale trenni tekkivate või tekkinud lihasvalude leevendamiseks.

Tänan Teid! Palun pöörduge perearstile, sorme uhisvalu on ebatüüpilised, tromboos tavaliselt on siiski ühes jalas, mitte kahes korraga. Kaljusaar Küsimus nr 85 Tere, käisin päev tagasi arstil, kus oli tarvis anda veeniverd.

Juhtus aga see, et kui nõel kätte pandi tekkis tunne nagu mu käelihased oleksid justkui kokkutõmbunud alates torkeskohast kuni randmeni ning väga väga kohutav valu oli. Nüüd juba päev möödas ning kergemal pingutusel tekib kahtlane valu kätte, meenutab kergelt närvivalu küünarnukis kuni randmeni välja, samuti tekib kätte vahel surisev tunne surnud käe tunnemis on äärmiselt ebameeldiv ja kergelt valus.

Kas sorme uhisvalu on normaalne, et verevõtmise ajal võib tekkida ääretult suur valu kätte ning peale seda on edaspidiselt lihtsalt soovimatu kätt juba veidi liigutada? Randmes on tõsiselt ebamugav ja valus tunne, justkui torked ja kerge surin. Ma ei ole veel aru saanud kas asi on rohkem lihastes või kuskil veresoontes, igatahes sorme uhisvalu see kõik kohe peale nõela äravõtmist veenist.

Pole varem sellise valuga kokkupuutunud, eriti see imelik surisev-valus tunne käes. Tegemist ei ole tromboosiga, kuna kaebused pole iseloomulikud tromboosile. Kaljusaar Küsimus nr 84 Tere jalg läks paksuks ja nati punaseks arstid arstid arvasid et mul on roos kirjutati välja penitsiliini 10 päeva võtsin rohud ära aga midagi pole muutunud jalg on ikka paistes ja valulik eriti katsudes ja paistetus pole üle läinud …lisaks asun soomes.

Kahjuks ma ei tea Soome meditsiini süsteemi korraldust.

Tromboosiühingu e-mail

Kirjutan nii nagu Eestis tehakse. Kirjeldatud sümptomite alusel võib küll tegemist olla tromboosiga, eriti just aspektist, et antibiootikum pole 10 p jooksul aidanud. Sel juhul kui kahtlus on tromboosile, tuleb diagnoosi kinnitamiseks või välistamiseks teha ultraheli doppler jalaveenidest.

Coxalgia, coxodynia, ischias lad. Hip pain ingl. Ülevaade Puusavalu võivad põhjustada väga paljud erinevad haigused. Valu põhjus ei pruugi olla üldsegi puusas. Puusavalu võib esineda tõsise liigeshaiguse korral, ülekoormusest või traumadest tekkinud liigesekestade, kõõluste, lihaste põletikest, kõhuõõnehaigustest, kuse- ja suguelundite haiguste, luustikuhäirete osteoporooskiirguvate närvivalude korral.

Meil Eestis võib patsient ise pöörduda EMO-sse erakorraline meditsiini osakond või suunab perearst kiirendatud korras st samal päeval kohe kahtluse tekkides ultraheli doppleri uuringule haigla EMO-sse. Uuringu järel kui kinnitub süvaveenitromboosi diagnoos, alustatakse koheselt verd vedeldava raviga.

Ma arvan, et Soomes saate ka pöörduda mõne haigla EMO-sse, kus tehakse see uuring. Parimaga, dr.

Puusavalu - lucyminerals.ee

Kaljusaar Küsimus nr valus liigesed keskmised sormed Tere. Olen aastane. Eile algas mõõdukas valu parema reie tagaküljel.

Valu nagu oli aga ei osanud käega kompides seda kohta leida. Hiljem valu liikus rohkem tuhara poole. Täna on valu praktiliselt tervel jalal, eriti annab see tunda põlve tagaküljel 10 cm kõrgemal sorme uhisvalu 10 cm allpool. Kuna valu on kaootiline ja mõõdukas, siis kõndida saan. Istudes on selline põletav tunne jalas sees.

Jalatallal on tunda ka kerget surinat. Samuti tunnen istudes nagu kerget närvivalu tuhara all. Infoks veel juurde, et vahel lähevad mul samal jalal alt jala pealt veresooned paiste ja on peale vajutades valusad, enamasti möödub paari päevaga. Kas mul võib olla praegu mingi närvivalu jalal või sorme uhisvalu siiski selle valuga kuhugi veresoonte arstile pöörduma? Kuna mul isa suri aastaselt kopsu trombooliasse, siis kardan igasugust veresoontega haigusi.

Palun pöörduge kas oma perearsti poole, kes suunab õige spetsialisti kahjustada kate ja olgade liigeseid mida teha. Kui kaebused on süvenenud, võib pöörduda ka Erakorralise meditsiini osakonda lähemasse haiglasse, kus saab siis veenitromboosi diagnostikat teha, seega kas diagnoos välistada või kinnitada ja tõenäoselt ka nõu, kuhu edasi pöörduda.

Parimaga dr. Kaljusaar Küsimus nr 82 Tere! Pöördun uuesti murega teie poole. Terve rasedusaeg ja 6 nädalat pärast sünnitamist kästi mul Marevan tablettide asemel süstida Clexanet. Aga kuidas ma süstidelt uuesti üle tablettidele hakkan minema? Kahjuks pean ennast jälle kordama ja paluma pöörduda arsti vastuvõtule, kes Teile tromboosi ravimid määras. See on arsti ülesanne ja vajab enam teadmisi kui patsient oma ravimitest ja haigustest teab.

Lisaks vajab otsustamist kaua Te seda ravi üldse vajate, sest Teie tromboositeema on jäänud mulle kogu aeg veidi segaseks ja otsuste tegemisel on vaja läbi vaadata kogu Teie senised haigulood ja seejärel saab teha sorme uhisvalu otsuse, aga läbi interneti ei ole see võimalik.

Kaljusaar Küsimus nr 81 Tere.

Kadakakreem 100ml lihasvalude ja seljavalude vastu

Olen 23 aastane naine. Hakkasin paar päeva tagasi trenni sorme uhisvalu mis oli suuremalt osalt jalgadele just sääremarjadele. Olen teinud seda trenni ka kunagi enne aga peale seda korda sorme uhisvalu jalad natuke paiste. Kõndida ka hästi ei saa ,sest lihased on kanged alles. Seostasin paistetust ka sooja ilmaga kuna ma ei tööta praegu siis ei saa muus asi olla. Kuigi tavaliselt oli suviti peale tööd tavaline probleem ,et jalad paistetasid suureks.

Tavaliselt läks paistetus ööga üle aga sel korral mitte.

Inimene ei pea valu kannatama - Eesti Naine

Samuti võtan rasestumisvastaseid pille. Tromboosi korral on tavapäraselt turse ja lisaks valu sorme uhisvalu jalas, seega Teil tromboosi sorme uhisvalu kahtlusta. Miks jalad turses on, võib olla seotud trenniga või muude teguritega, millega soovitan esmalt pöörduda perearstile, kes tegeleb seejärel põhjuste selgitamisega. Parimaga, Dr. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere.

Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad. Jalgu kuskile vastu pole ära löönud ja keegi ei peksa ka. Ma tahaksin teada kas ma võin edasi joosta ja millest need sinikad tekivad. Võite edasi jooksta nii nagu soovite. Tõenäoselt see pole haiguslik, aga perearsti juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri.

Kaljusaar Küsimus nr 79 Tere!

Minul oli ka aastaid liigne väsimus no nagu rampväsinud kogu aeg, isegi siis, kui oled ülikorralikult maganud ja pole nagu mitte midagi erilist väsitavat teinudki ja liigesed valutasid kergelt ja lihased hakkasid ka juba kanged olema… Siis aga hakkas kurgust tulema mingeid imelikke valgeid tükke vahel.

Kuidas ma tean, sorme uhisvalu mul on kõrgenenud tromboosirisk? Või on ehk kõigil rasedatel selle kõrgenenud risk? Olen aastane ja Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen?

Raseduse ajal on kõigil naistel kõrgem tromboosirisk. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta. Kui te soovite personaalset nõustamist enda tromboosiriski tegurite suhtes, sorme uhisvalu seda tehakse AS ITK tromboosikabinetis tromboosiõe poolt.

Tromboosriski teguritest leiate infot ka meie kodulehel patsiendi rubriigist. Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata tromboosi arsti juurde minna Haigus võib korduda.

Tromboosispetsialisti juurde saab saatekirjaga. Kui tervilik seisund halveneb kiiresti, siis võib erakorralise meditsiini osakonda pöörduda, kus tehakse uuringud ja selgitatakse välja kas on kopsuarteri trombemboolia või ei ole.

Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere.

Infovoldikud patsiendile

Olen 23 aastane noor naine. Määrati Marevan ravi. Pindmised veenilaiendid kubemepiirkonnas ja osaliselt ka reiel jäid ja seda ei muutnud miski.

Jäin rasedaks. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned päevad juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud. Kas tuleks pöörduda arsti juurde? Mis see olla võiks?

Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 76 8.